Gratis verzending vanaf €75
Geschatte levertijd 2-3 dagen
Uitsluitend cruelty free merken
Beveiligde betaling

Je huidtype kan variëren door verschillende omstandigheden (hormonen, medicatie, weersomstandigheden, leeftijd, stress…). Toch is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen welk huidtype je hebt. Want meten is weten: de ideale huidverzorging is voor iedereen anders en maar ideaal voor jou als die aangepast is aan jouw persoonlijke huidtype.

Een vette huid – Hoe herken ik het :

  • Blinkt je huid
  • Heb je grote poriën
  • Zwarte puntjes op je T-zone ( voorhoofd en neus )
  • Puistjes

Kan je een groot deel van deze puntjes aankruisen dan heb je waarschijnlijk een vette huid.

Stap 1: Reinig je huid 

Bij een vette huid is reinigen zeer belangrijk. De huid moet terug in balans komen en dat kan je doen door je huid eerst te reinigen met de oliereiniger van CÎME, Recette de Pureté.

Toch niet met olie hoor ik je al denken. Jawel! Dat is zeer zacht voor de huid en reinigt diep. Vaak zijn bepaalde zepen (vooral degene met sodium laureth sulphate en sodium lauryl sulphate) te agressief voor je huid. Ze verwijderen het (olie-achtig) beschermlaagje van je huid, waardoor je huid dit telkens opnieuw aanmaakt en alleen maar vetter wordt.

Stap 2: Tonifiëren 

Na het reinigen met een zachte oliereiniger, breng je best met een wattenschijfje een micellair water aan. ( Tip: Gebruik een hebruikbaar wattenschijfje voor een super zacht gevoel, en minder afval 😉  )
Het verwijdert alle laatste oliedeeltjes en dingen die niet thuishoren op je huid. Het micellaire water van CÎME, Rosée De Roses, reinigt, sluit de poriën en herstelt de natuurlijke balans van de huid. Heel belangrijk bij een vette huid!

Stap 3: Hydrateren 

Bij een vette huid is vooral hydrateren belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat je huid voldoende ‘water’ binnenkrijgt. Vermijd zware, vette crèmes en vooral ook minerale oliën zoals paraffine.

Binnen het CÎME gamma is Daisy Delight, de egaliserende dag- en nachtcrème, het meest geschikt voor dit huidtype. Deze crème is zeer licht en werkt hoofdzakelijk op hydratatie. Bovendien vermindert het onregelmatigheden, donkere vlekjes en maakt de huid egaal!

Wat zijn de oorzaken : 

Stress: De stresshormonen cortisol en testosteron zorgen voor een verhoogde talgproductie waardoor de huid sneller blinkt en je puistjes krijgt.
Hormonen: Vooral hormonen spelen een grote rol bij het hebben van een vette huid. Het gebrek aan evenwicht tussen hormonen zorgt ervoor dat de talgklieren heel gevoelig zijn en meer talg produceren. Daarom heeft de meerderheid hier ook last van tijdens de pubertijd of zwangerschap.
Verkeerde reiniging en verzorgingsproducten. Vaak denken mensen dat je bij een vette huid een zeep moet gebruiken. Bovendien is het vaak moeilijk een dagcrème te vinden die niet vettig aanvoelt. Hydrateren is de boodschap!

Je vind al de producten eenvoudig in onze webshop ! 🙂

Nieuwsbrief